miercuri, 18 mai 2016

Eseul semnat de Sarah Cristel din CNSHB, premiat de ANES

Public acest text cu acordul ANES şi, desigur, cu acordul şi spre bucuria autoarei - eleva mea, Sarah.




Egalitatea. A mea. A ta. A lui. A ei. A tuturor…

 Autor: Sarah Cristel
Clasa a IX-a E
Colegiul Naţional "Spiru Haret" Bucureşti

        Eu nu înţeleg. E o problemă inutilă: ca şi cum am lovi uşa în loc să punem mâna pe clanţă şi să o deschidem. Toată lumea e egală, indiferent de sex, pur şi simplu, clar ca bună ziua. 
Din prima clipă în care deschidem ochii, suntem întâmpinaţi de iubire necondiţionată de la părinţi, fie că suntem băieţi, fie că suntem fete. De la naştere, când toţi suntem egali, până la sfârşitul drumului - unde greşim, pe ce căi o luăm de ne pierdem această egalitate? 
Nu poate fi din cauza legilor naturii: la lupi, cele mai nobile canine, atunci când un alt mascul îl provoacă la luptă pe alpha, femela alpha se preface speriată şi îşi ascunde capul sub cel al perechii ei, efectiv apărându-i una dintre cele mai vulnerabile zone - gâtul. Inteligenţa şi puterea îi fac egali, indiferent de sex, deci problema nu poate fi aceasta.
Să fie atunci fizicul de vină? Nu se poate, Marina Ştirbey a câştigat premiul I la un concurs de pilotaj din România, iar Nadia Comăneci a primit primul 10 - zecele perfect din istoria gimnasticii. Şi pe câmpul de bătălie, Ioana d’Arc a luptat la fel de vitejeşte ca orice alt soldat.
Poate atunci o diferenţă psihică majoră; dar nu, nici acesta nu este cazul: inventatorul primului compilator pentru un limbaj de programare informatic şi al limbajului de programare COBOL este Grace Murray Hopper, cu merite la fel de mari ca ale oricărui alt savant ce ne-a propulsat cu viteză către inovaţie.
Motivul trebuie să fie atunci simpla percepţie umană, atât de caracteristică acestei specii ce pare să aibă nevoie constantă de reguli, tipare, matriţe, catalogare: de ce sunt unii blonzi, de ce sunt unii bruneţi; de ce unul e înalt, altul e scund; de ce unii poartă 41 la pantof, iar alţii 34? Şi totuşi sunt toţi oameni egali, până la “bărbat sau femeie?”; unde se rupe firul: de ce “Gânditorul şi femeia lui”?
Dacă Justiţia este oarbă – Smărăndiţa lui Creangă primeşte la fel de multe lovituri cu nuiaua ca şi restul colegilor ei când nu se comportă cum ar fi trebuit; atunci de ce nu e la fel şi în cazul muncii depuse zilnic de oameni? În ciuda legii date care prevede plată egală pentru muncă egală, salariul mediu al unei femei este cu 9% mai scăzut decât al unui bărbat – ceea ce înseamnă practic 32 de zile pe an în care o femeie lucrează gratis.
Răspunsul logic la întrebarea pe care toţi cei interesaţi de egalitate şi-o pun, anume "Cum?", este destul de simplu: reprezentare, exemple în viaţa de zi cu zi, care sunt cu atât mai importante în viaţa celor mici, a căror mentalitate nu are nevoie de schimbări majore, ca în cazul adulţilor cu un caracter format, ci doar de îndrumare. Viitorul nostru depinde de ei, şi dacă această nouă generaţie se va dezvolta într-o lume lipsită de prejudecăţi, atunci ei o vor duce mai departe în acest sens. 
Aşadar, feminismul, căci aşa se intitulează mişcarea oamenilor de pretutindeni pentru egalitate între sexe, nu se referă la lupta pentru supremaţia bărbaţilor sau a femeilor, ci la înţelegerea că mai departe de perechile de cromozomi XX şi XY nu există nicio diferenţă între cele două sexe. 
 
P.S Recent, în Parlamentul României a fost înfiinţată o comisie pentru egalitatea de şanse dintre sexe, formată NUMAI din bărbaţi …


 Webografie:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Feminismul_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia
http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Marina_%C5%9Etirbey
http://www.garbo.ro/articol/Social/18017/femei-celebre-din-romania.html
http://www.cineainventat.ro/femei-celebre-inventatori/


Acest eseu a fost premiat în cadrul CONCURSULUI DE ESEURI cu tema - “Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi și viitorul generației noastre"(8 mai 2016), de organizat de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), în colaborare cu  Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) şi cu sprijinul  Coaliției pentru Egalitatea de Gen.

2 comentarii:

  1. idei care pun punctul pe I, care trezesc dintr-o amorteala voit mentinuta... felicitari! fara sa vreau sa sune "feminist", e adevarat ca de multe ori "the best man for a job is a woman"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi remarca ta e tot din categoria "a pune punctul pe i"!
      Mulţumim pentru aprecieri, dar şi pentru vizită!

      Ștergere