Postări

Se afișează postări din martie, 2015

Stiloul care pune 10 (III)

Un exerciţiu de creativitate pe care îl propun elevilor mei, după "întâlnirea" cu Esop şi cu La Fontaine sau cu autohtonul Gr. Alexandrescu este să compună o fabulă.  Aşa se face că există deja o (mică) colecţie: D’ale penarului,  Întrunirea gumelor,  Creionul şi ascuţitoarea,    Şopârla lăudăroasă,  Creionul, ascuţitoarea şi stiloul,  Crocodilul şi şopârla.  Se pare că fabula, în sens clasic, nu e încă o specie perimată:   M ă tura şi aspiratorul (Andrei, 16 ani)  Într-o zi se întâlnesc mătura şi cu aspiratorul în sufragerie . La un moment dat, aspiratorul îi spune măturii cu euforie: - Dintre noi cine iese la curăţenie mai harnic,  În următoarele luni cu celălalt să fie şi cel mai darnic.” Zis şi făcut, La treabă s-au pus pe întrecut: M ătura   cu paiele Şi aspiratorul cu aerele. Totul a decurs foarte bine Până când aspiratorul a nimerit într-un culcuş Şi-a înghiţit o mascotă de pluş. Din curăţenie s-a oprit, Căci imediat s-a gâtuit.

"Pentru doamna care ne-a învăţat carte!"

Imagine
Am avut o seară cu totul specială: pe 7 martie a avut loc la Buzău reîntâlnirea cu prima mea serie de dirigenţie. O clasă de gimnaziu  - singura mea serie, de altfel, de gimnaziu la dirigenţie, următoarele trei serii au fost de liceu şi actuala la fel. Deci să începem cu ... 1997! Clasa a V-a A, profil handbal, Liceul cu Program Sportiv Buzău: 25 de copii frumoşi (până în clasa a VIII-a au ajuns să fie 32), adunaţi în clasa de handbal, mixtă. Azi, oameni în toată firea, căsătoriţi, părinţi deja unii dintre ei. Au răspuns prezent destui, cât să reînviem ceva din istoria noastră comună - Alina, Laura, Gena, Simona, Răducu, Paul, Ionuţ, Ştefan, Mădă, Andreea, Bibi, Mirela, Cornel. M-au întâmpinat cu emoţie, apoi au devenit copiii pe care îi ştiam: tonici şi plini de umor, prietenoşi cum numai copiii-sportivi ştiu să fie. Ne-am amintit o grămadă de lucruri: antrenamentele dure (mai ales ale fetelor), colindele, teatrul de păpuşi, când am dramatizat fabule (inclusiv rolul de ... copaci

Vă doresc o primăvară frumoasă!

Imagine
Vă doresc o primăvară frumoasă,  cu un soare mare deasupra paşilor mici şi mari  pe care îi faceţi!  Foto arhiva personală Puteţi (re)citi Primul mărţişor .