Recenzia cărţii mele în "Limba română", nr.1/2014

     Cartea meaHiponimia în terminologia medicală. Modalităţi de abordare în semantică şi lexicografie (teza mea de doctorat), are în Limba Română, nr. 1 ianuarie-martie 2014, o recenzie scrisă Verginica Barbu Mititelu. 

        Redau mai jos primul paragraf al recenziei: 
      "Camelia Săpoiu şi-a publicat teza de doctorat sub titlul "Hiponimia în terminologia medicală. Modalităţi de abordare în semantică şi lexicografie". Lucrarea are ca obiectiv stabilirea modului în care, în definiţiile lexicografice ale termenilor medicali înregistraţi în DEX’96 şi DEXI, se foloseşte hiponimia pentru a facilita accesul utilizatorului la sensul termenilor definiţi (i.e. termenii medicali). Este una dintre puţinele lucrări din lingvistica românească în care se discută despre această relaţie lexico-semantică, deşi este extrem de importantă în organizarea vocabularului, a terminologiei oricărui domeniu, în lexicografie, terminografie şi în lingvistica computaţională." (Verginica Barbu Mititelu).
       Recenzia poate fi citită, în întregime (pag. 150), aici: 


       Îi mulţumesc autoarei recenziei, Verginica Barbu Mititelu, pentru rigurozitatea şi pentru atenţia cu care a citit cartea, pentru obiectivitatea şi pertinenţa analizei. 
Cunoscând-o personal pe Verginica Barbu Mititelu, nu pot să spun decât că mă onorează întâlnirea noastră şi pe acest spaţiu, carte-recenzie. 


Verginica Barbu Mititelu este cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări pentru Inteligenţă Artificială „Mihai Drăgănescu” al Academiei Române, autoare a zeci de lucrări ştiinţifice. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Întrebări către Adina Popescu. Niște copii, un păianjen care se crede Spiderman și o lecție de păstrat