vineri, 16 mai 2014

Deschiderea Olimpiadei Naționale de Lingvistică, 2014

În seara aceasta, la Biblioteca Naţională a României, a avut loc Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Lingvistică, 2014.
Au participat la deschiderea Olimpiadei Naționale de Lingvistică  prof. dr. Constantin Trăistaru - inspector general școlar; prof. dr. Mihaela Cîrstea - inspector de specialitate, prof. Ileana Sanda -  inspector de specialitate.
Detaliile (foarte așteptate) privitoare la structura probelor, la gradul de dificultate a subiectelor, la confruntarea candidaților cu evaluatorii au fost prezentate de lector dr. Adina Dragomirescu și  de drd. Roxana Dincă, de la Facultatea de Litere. A vorbit despre frumuseţea acestui concurs un olimpic participant la faza internaţională de anul trecut, actualmente student la Clasice.
Invitat special al acestui eveniment a fost academicianul Solomon Marcus, cu un discurs extraordinar de frumos despre evoluţia cuvântului. Mi-a rămas în minte ideea finală: limba e ca o casă în care locuieşti. Nu trebuie să rămâi închis în ea, dimpotrivă. Ieşi din ea - vorbind şi alte limbi, te poţi întoarce înapoi în limba în care locuieşti mai conştient de valoarea propriei tale case.

Olimpicii (aproape 200 de participanți din toate județele țării și din București, mai mulţi decât anul trecut) vor susține mâine probele Olimpiadei la Facultatea de Litere. Se vor califica 4 elevi pentru a participa la faza internațională a Olimpiadei de Lingvistică. 
Mai multe detalii despre Olimpiada Națională de Lingvistică, aici

Am şi eu un elev în concurs, pe Ştefan.  Țineți-ne pumnii!




Biblioteca Naţională a României 
(fotografie preluată de pe http://www.business24.ro/)

2 comentarii:

  1. Bine, dar subiectele sînt compatibile cu o olimpiadă de matematică şi logică. Foarte interesante de altfel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevărat, dar să nu uităm că trebuie şi simţul lingvistic! Mă bucură faptul că vi se par interesante subiectele. De anul trecut, de când s-a organizat prima ediţie, am auzit păreri foarte diverse legate de subiecte sau de "rostul" acestui concurs.

      Ștergere