joi, 15 decembrie 2011

Invitaţi la Ziua ASB la USR

Uniunea Scriitorilor din România (USR) si Asociatia Scriitorilor din Bucuresti (ASB) au organizat astăzi o întâlnire in Sala Oglinzilor, unde 15 scriitori contemporani au citit poezie şi proză. Evenimentul a fost moderat de Horia Gârbea, preşedintele ASB.
Am acceptat invitaţia cu bucurie,  profesori şi elevi deopotrivă, pentru întâlnirea cu scriitorii, pentru întâlnirea cu literatura contemporană, pentru locul plin de istorie (şi de eleganţă) unde a avut loc evenimentul.
Într-o atmosferă caldă, deloc formală, au citit pentru noi, cei prezenţi, scriitorii Dan Mircea Cipariu, Vasile Poenaru, Ioan Es. Pop, Nicolae Prelipceanu, Marian Drăghici, Oana Drăgan, Daniel Bănulescu, Ioana Diaconescu, Lucia Verona, Horia Gârbea şi alţii.
Într-o perioadă atât de încărcată pentu toţi, să ne facem timp să citim, respectiv să ascultăm câteva pagini de literatură, a fost o evadare fericită. Am păcălit pentru o oră timpul. Pentru că, vorba poetului, nici nu ştii când trec o mie de ani peste poemele tale ...

2 comentarii:

  1. Noi vă mulțumim pentru prezență și pentru aplauzele generoase. Literatura există numai atîta vreme cît există publicul care o citește și eventual o iubește.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este adevărat ce spuneţi. Şi, adaug eu, publicul se şi educă (un motiv în plus că ne-am aflat azi la acest eveniment).

    RăspundețiȘtergere